Honing en honinggebruik

Voorkomen, verwennen, bereiden en verzorgen met honing.
Meli is op al uw tafels thuis. Romige vaste Meli op uw ontbijttafel om uw brood te verwennen. Op de keukentafel, waar een knijpje vloeibare Meli de dagelijkse bereidingen veranderen in iets aparts. En op het nachttafeltje, om dreigende winterplagen te voorkomen of te verzorgen. Zo is er een Meli voor elke gelegenheid. In de winkel of supermarkt, bij de apotheker of de speciaalzaak. Want honing is vaak de goede oplossing. En na een tijdje: een goede gewoonte.

Voedingswaarde

Bevat honing nu eigenlijk veel calorieën?
Het is inderdaad zo dat honing een behoorlijke calorische waarde heeft. Het is eveneens zo dat het niet om lege calorieën gaat, maar om onmiddellijk inzetbare energie. Een van de redenen waarom sporters zo vaak honing gebruiken.

Lees meer over voedingswaarde

Antioxidanten in onze voeding: ook de bijtjes helpen

Het is bekend: antioxidanten helpen de gezondheid beschermen. Zo wordt aangeraden om dagelijks minstens 5 porties groenten en fruit te gebruiken als onderdeel van een gevarieerde voeding.

Lees meer over antioxidanten in onze voeding

Honing en babyvoeding

Honing gebruiken is een goede gewoonte en past in een evenwichtige voeding voor volwassenen en kinderen. Het is evenwel geen essentieel onderdeel van babyvoeding. Net als rauwe melk en andere ongekookte voedingsproducten, is honing niet aangewezen voor zuigelingen van minder dan 12 maand.

Lees meer over honing en babyvoeding

Bewaren van honing

Honing is een zonneproduct dat niet van koelkastkoude houdt. Het beste bewaar je honing op een donkere, niet te warme plek (+/- 18°C). Let er tevens op dat hij goed is afgesloten, daar honing snel vreemde geuren en sterke aroma’s aantrekt van groenten en fruit.

Diabetici

Meli heeft een speciale siroop gecreëerd met een honingaroma. Deze siroop is speciaal vervaardigd met diabeet conforme suikers nl fructose, sorbitol en natuurlijk honingaroma. Het veroorzaakt dus geen plotse pieken in de suikerspiegel, en is dus aanbevolen voor diabetici die verlekkerd zijn op zoetigheid.

Residu's

Honing is een 100% natuurlijk product, waar wettelijk niets uitgehaald of aan toegevoegd mag worden. Toch kan honing – net als andere natuurproducten – zgn. residu’s bevatten, minuscule sporen van vreemde stoffen.

Lees meer over residu’s

Honingweetjes

Alles wat u moet weten over het bewaren van uw honing.

Lees meer over honingweetjes