Meli honing stories

Puzzel voor de allerkleinsten

Bij Meli houden we van puzzelen. Voor de allerkleinsten onder ons heeft Meli vandaag een kleurrijke puzzel gemaakt. Puzzelen is niet alleen leuk, maar leert kinderen ook probleemoplossend te denken! Veel puzzelplezier!

Lees meer

Zomerse drankjes met honing

Kan je ook wel wat verfrissing gebruiken? Met de recepten van Meli maak je een verrassend lekkere cocktail of mocktail in een handomdraai. Ontdek onze recepten op de website en geniet binnen tien minuten van een zomers drankje!

Lees meer

Een bij in de tuin

Fleur je tuin op met een lief bijtje! Eenvoudig en snel te maken met een plantenpot. Knutsel jij ook mee aan een bij in je tuin?

Lees meer

Een heerlijk hotel voor de bijtjes in jouw buurt

Ben jij ook een bijenvriend? Bij Meli vinden we het reuzebelangrijk dat ook wilde bijen het goed doen in ons land. Wil jij ze graag helpen? Bouw dan met ons je eigen bijenhotel en geef ze een knusse plek om te wonen! Zin om te beginnen? Lees nu hoe het moet!

Lees meer

Knutsel een aprilbij!

Bij Meli houden we van vrolijke grapjes, dus ook van 1 april! Aprilvissen komen hier niet voorbij, maar van aprilbijtjes zijn we wél helemaal fan. We maakten een leuke tekening met bijtjes om in te kleuren en uit te knippen. Zo knutsel je de echte Meli-aprilbijtjes!

Lees meer

Ga voor een lentefrisse huid met honing

Honing is het perfecte schoonheidsmiddel. De hydraterende werking van honing maakt je huid zacht en soepel. Met een verzorgend masker en een voedende reinigingslotion op basis van natuurzuivere honing ga je dit voorjaar voor een lentefrisse huid!

Lees meer

Hoe maak je een bijenmasker?

Carnaval in de stad! Ga je naar de stoet kijken en dans je lekker mee op vrolijke carnavalsliedjes? Ga dit jaar als een schattig bijtje en maak er een zoemend feestje van! Volg het stappenplan en maak in één-twee-drie een leuk bijenmasker.

Lees meer

Zo wordt Tournée Minérale zeker een succes

Ook dit jaar doen meer dan honderdduizend Belgen mee aan Tournée Minérale. Zij drinken de hele maand februari geen druppel alcohol. Op die manier proberen zij een maand lang stil te staan bij hun alcoholgebruik. Het initiatief van Stichting tegen Kanker en De Druglijn is ondertussen aan z’n derde editie toe en kent elk jaar een groter aantal deelnemers.

Lees meer

Honing: dé oplossing voor droge lippen

Heb jij tijdens de winter ook meer last van droge lippen? Dat is helemaal normaal, want buiten is het ijzig koud, en binnen heerlijk warm. De overgang van koud naar warm, en terug naar koud, zorgt ervoor dat onze huid het wat moeilijk krijgt en barstjes gaat vertonen. Vervelend natuurlijk, maar bij Meli hebben we een écht wondermiddel. In één-twee-drie terug gehydrateerde lippen? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Waarom honing perfect is als gelaatsverzorging

Ze wisten het in het Oude Egypte al: honing is een fantastisch beautyproduct. Waar je misschien niet direct staat te springen om net als Cleopatra een bad te nemen in melk en honing, organiseer je misschien wel graag eens een home spa!

Lees meer

Hoe honing wallen doet verdwijnen als sneeuw voor de zon

Of je nu vier of tien uur geslapen hebt, soms lijken die wallen maar niet weg te willen gaan. Vervelend! En hoewel jij ondertussen misschien al een pull kocht met the bags under my eyes are designer op, hebben wij bij Meli een honingmengsel uitgedokterd dat jouw wallen in een-twee-drie doet verdwijnen.

Lees meer

Geef je haar een prachtige glans met een honingmasker

De zon van de laatste weken heeft jouw haar misschien licht uitgedroogd. Of zoek je een een wondermiddel voor je haar dat niet te veel moeite of geld kost? 
Dit haarmasker met Meli-honing is niet enkel vochtinbrengend, maar voedt het haar ook diepgaand en geeft het een prachtige glans.

Lees meer

Maak je eigen bijenkorf

Op zoek naar een leuke knutselactiviteit voor je kinderen? Ontdek hier hoe je in enkele stappen een leuke muurversiering in elkaar knutselt.

Lees meer

Aandacht voor de bij

De bijen zorgen voor 75% van de landbouwbestuiving. Zonder hen kunnen we niet overleven. Help daarom de bijen door het maken van een bijenvriendelijke tuin!

Lees meer

Samenwerking met Natuurpunt

De wilde bijen in Vlaanderen staan onder druk. Het is dringend tijd dat we deze dieren beschermen! Meli en Natuurpunt dragen samen hun steentje bij.

Lees meer

Tussendoortjes met chocolade

Is de Sint bij jou ook zo gul geweest met chocolade? Ontdek hier 3 gemakkelijke tussendoortjes waarin je je chocolade kan verwerken. Heerlijk smullen! Chocolademelk met honing en kaneel Warm de melk samen et het kaneelstokje op in een pannetje. Laat er ook de...

Lees meer

3 heerlijke ontbijtrecepten met Meli honing

Een vleugje honing in je morgenthee, een goudgeel laagje honing op je brood, in granola, muesli of een streepje honing op een heerlijke pannenkoek. Begin je dag met honing, de perfecte smaakmaker. Hier zijn alvast drie heerlijke ontbijtreceptjes: Zelfgemaakte granola...

Lees meer

Een vleugje Meli honing in je thee

Honing en honingproducten bij de thee. Een streepje honing in je dampende kop thee, begeleid door heerlijke honingwafels of krokante honingkoeken. Honing verzacht de zeden, brengt uw pauze op smaak en maakt de tongen los. Honing is heerlijk in een kopje Earl Grey, in...

Lees meer

Meli Honing – Waarom is honing zo gezond?

Honing, een natuurlijk product. Honing is een puur, natuurlijk product. Het is de biologische energiebron bij uitstek om uw batterijen op te laden en u klaar te stomen voor wat de dag te bieden heeft. Naast fruit is honing één van de schaarse natuurlijke zoetstoffen...

Lees meer

3 tussendoortjes met Meli honing

Hou je ook van een tussendoortje om je energie even wat op te krikken? Probeer één van deze smakelijke snacks met Meli honing! Yoghurt met fruit & honing Yoghurt zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Het ideale tussendoortje dus! Voeg wat vers fruit, granen en...

Lees meer

Honing als cosmetisch product

Je kan honing niet enkel gebruiken als voedingsproduct, maar ook als cosmetisch product heeft honing veel mogelijkheden! Ontdek hier hoe je zelf shampoo, maskers, lipscrub en nagelriemverzachter maakt. Heerlijke honing-lipscrub Heb je vaak last van droge lippen? Losse...

Lees meer

3x snel ontbijten met Meli honing

Heb je geen zin om extra vroeg op te staan om een lekker ontbijt op tafel te toveren voordat je naar je werk vertrekt? Hou je ook wel van wat afwisseling bij je ontbijt maar heb je geen inspiratie? Ontdek hier drie snelle recepten met Meli honing. Zo kan je je dag met...

Lees meer

Sporten met Meli honing

Een fervent of minder fervent sporter? Je weet vast dat koolhydraten dé basis zijn van sportvoeding. Na een training is het belangrijk om koolhydraten op te nemen om het herstel van je spieren te bevorderen. Honing is hiervoor een uitstekende energiebron. Honing zorgt...

Lees meer

Wist je dat… bijen een eigen persoonlijkheid hebben?

Niet alle bijen zijn even ‘bezig’. In een bijenkorf heb je werkers en luiaards. Sommige bijen hebben een timide persoonlijkheid, anderen zijn adrenaline junkies. Er zijn zelfs studies die beweren dat bijen pessimistisch kunnen zijn en dus mogelijks gevoelens hebben.

Lees meer

Manuka, het nec plus ultra van de honing

Manuka is niet zomaar een honing. Deze honingsoort heeft een unieke heilzame werking. Het monoflorale natuurproduct is afkomstig van een groenblijvende wilde struik, de manuka, die in Nieuw-Zeeland en Australië voorkomt. De oorspronkeljike bewoners van dit continent, de Maori’s, waren al bekend met de helende eigenschappen van de manuka plant.

Lees meer

4 miljoen bloemen voor 1 kg honing!

Je hebt werken, en je hebt werken werken. Wees er maar zeker van dat honingbijen onder deze laatste categorie vallen. Voor elke kilogram honing hebben de werkbijen minimum vier miljoen bloemen bezocht.

Lees meer

Degusteer eens honing in plaats van wijn!

Net zoals bij wijnen en parfums kan honing geclassificeerd worden op basis van aroma’s. Het internationaal erkende aromawiel voor honing legt op basis van geur- en smaaknoten zes hoofdgroepen vast; warm, bloemig/fruitig, houtig, chemisch, fris en vooruitstrevend.

Lees meer

Honing, de zoete energie

Honing, al eeuwenlang bekend als een zoetmiddel, wordt vandaag in de ganse wereld opnieuw ontdekt als een bron van natuurlijke energie en onderdeel van een verantwoorde voeding.

Lees meer